Turkish American Cultural Association of Michigan
Michigan Curriculum Alert: Resources for Turkish-American Students and Families

Michigan Curriculum Alert: Resources for Turkish-American Students and Families

Sevgili Velilerimiz ve Değerli Toplum Üyelerimiz,

Michigan’da 2016 yılında kabul edilen bir yasa doğrultusunda, 8. ila 12. sınıflar arasında sosyal bilgiler müfredatına sözde Ermeni Soykırımı iddialarının dahil edilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu yasa, özellikle Holokost ve sözde Ermeni Soykırımı konularında yaş ve sınıf düzeyine uygun şekilde toplamda altı saatlik bir öğretimi tavsiye etmektedir.

Ancak bu derslerin, Osmanlı-Ermeni çatışmalarına dair tarihî olayları yeterince kapsamlı ve dengeli bir şekilde aktarmadığına inanıyoruz. Bu durum, özellikle 8-12. sınıflardaki Türk öğrenciler için tek taraflı bir anlatı sunulmasına ve zaman zaman olumsuz olaylara veya zorbalıklara yol açabilecek bir ortam yaratılmasına neden olabilir.

Bu tür durumların önüne geçebilmek adına, eğer çocuğunuz 8 ila 12. sınıf arasında bir devlet okuluna gidiyorsa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. TACAM olarak, size bu süreçte rehberlik etmek ve gerekli desteği sağlamak üzere buradayız. Hulya Erol-Garvett veya TACAM ile doğrudan irtibata geçebilirsiniz.

Konuyla ilgili detaylı yazılı materyalleri TACAM binasında inceleyebilirsiniz. Ayrıca topluluğumuzu bilgilendirmek amacıyla yakında bir Zoom bilgilendirme semineri düzenleyeceğimizi de belirtmek isteriz. Tarih ve katılım bilgileri çok yakında duyurulacaktır.


Saygılarımızla,
TACAM BoD

———————————————————————


Dear Parents and Community Members,

A law passed in 2016 in Michigan requires the inclusion of teachings about the Armenian Genocide claims in the social studies curriculum for grades 8 through 12. The legislation ensures age- and grade-appropriate instruction on genocides, especially the Holocaust and the alleged Armenian Genocide, with a recommendation of six hours of instructional time.

However, we believe these classes may not present a balanced view of the historical events surrounding the Armenian-Ottoman conflict. Unfortunately, this can result in a one-sided narrative and may potentially lead to negative incidents or bullying towards Turkish students in grades 8 through 12.

To help prevent such issues, if your child is currently in public school and between grades 8 and 12, we encourage you to reach out to TACAM or Hulya Erol-Garvett for guidance. We are here to assist you throughout this process and would be happy to offer our support.

You may find detailed printed materials related to this matter at the TACAM building. Additionally, we will be organizing a Zoom webinar soon to inform and support the Turkish-American community. Further details about the date and participation will be shared shortly.

Warm regards,
TACAM BoD

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *